Ja fa més d’un mes que van decidir prendre la iniciativa. El 21 de març, veïns del Raval i treballadors del CAP Raval Nord van ocupar la capella de la Misericòrdia com a mesura de pressió perquè es faci el nou centre d’atenció primària. Ara ja no hi dormen, però mantenen la protesta: cada dia omplen l’espai d’activitats i preparen una manifestació per al proper 2 de maig, la vigília de l’últim plenari municipal del mandat.

Esperança en l’últim plenari del mandat

Des de la plataforma CAP Raval Nord, asseguren que seguiran amb l’ocupació almenys fins al dia del ple, el 3 de maig. Confien que, durant la sessió, encara es pot votar si es manté o no la cessió de la Misericòrdia al MACBA i, en cas de revocar-la, que la capella sigui per al nou CAP.

La votació ja va saltar del darrer plenari municipal a petició de l’oposició i per analitzar l’última proposta de la Generalitat i la Diputació, que preveu construir el centre d’atenció primària enganxat al MACBA. De moment, encara falta conèixer el veredicte del CatSalut, que n’estudia la viabilitat.

Des de la plataforma CAP Raval Nord són conscients que, per construir el CAP a la capella de la Misericòrdia, caldria “canviar el criteri de la majoria de grups municipals”. Tot i això, no es cansen de lluitar-ho perquè, amb les eleccions a la cantonada, “qui sap quin Ajuntament vindrà, qui sap quina responsabilitat agafarà“.

La plataforma CAP Raval Nord insisteix en la capella

A més, es mantenen ferms: volen la capella. “Un acord que no sigui revocar el conveni amb el MACBA […] ajornaria la construcció del CAP segur, i tornaríem a l’inici”, explica Iñaki Garcia, membre de la plataforma.

Garcia assegura que no permetran un ajornament indefinit i que, per això, no preveuen aturar la protesta. De fet, es mostren satisfets de les darreres setmanes de mobilització, en què la Misericòrdia ha acollit xerrades, concerts, tallers i fins i tot exposicions.