Hi ha qui s’ho ha agafat com un costum o una tradició solidària. Es tracta d’anar a donar sang durant Sant Jordi. Les xifres parlen per si mateixes i això que no s’ha produït cap campanya específica. Segons el Banc de Sang i Teixits durant la jornada d’aquest dimarts van anar a donar sang 860 persones a Catalunya. Actualment les reserves es troben en un “estat normal” amb sang per als propers 10 dies.

Les reserves baixen un 10 % durant Setmana Santa

La Setmana Santa es un període dolent per les donacions, ja que les reserves acostumen a baixar fins a un 25 %. Enguany, però, aquests dies de festa han baixat menys dels que s’esperava: un 10 %. Això ha estat, en part, gràcies a la campanya que es va fer de donació de sang dels seguidors de la popular sèrie ‘Joc de trons’ el 16 d’abril. En aquesta ocasió, en un únic dia, van anar a donar sang 1.200 persones. Un altre període en el qual les reserves registren una baixada important és durant les festes de Nadal.

Campanya de donació al Sagrat Cor

L’Hospital Sagrat Cor ha engegat una campanya de donació de sang que ha finalitzat a les 14 hores d’aquest dimecres. Com que no té un punt permanent habilitat per donar sang, el centre promou diverses campanyes. Aquesta ja és la vuitena. A la darrera, que es va fer el mes de febrer, es van produir 21 donacions.

Hi ha 12 hospitals a tot Catalunya que tenen espais habilitats i permanents a les seves instal·lacions. A Barcelona hi ha l’hospital de Sant Pau, el Clínic i el Vall d’Hebron, on es pot donar sang de dilluns a dissabte entre les 9 i les 20 hores.