L’obra d’un artista polifacètic com Joan Brossa és ideal per treballar projectes educatius multidisciplinaris. Així expliquen des de l’institut de Barcelona que porta el seu nom, ubicat al Guinardó, el projecte transversal en què han participat els alumnes del centre aquest any que és el centenari del naixement del poeta.

Han estudiat la vida i l’obra de Brossa des de la perspectiva de diferents matèries. Han preparat una mostra que s’ha exposat a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda i una performance amb el ‘Poema visual transitable en tres parts’, el més representatiu de Brossa ubicat a l’aire lliure.

Un projecte educatiu centrat en Joan Brossa

Una exposició a la biblioteca de l’Institut Joan Brossa serveix per veure la feina feta durant el curs pels alumnes de quart d’ESO. Han participat en un projecte multidisciplinari centrat en el poeta que dona nom al centre. En ser un artista polifacètic ha servit per treballar la seva obra en diferents assignatures, des de plàstica passant per les ciències socials o la literatura. La mostra s’anomena “100 % Brossa” i permet veure la interpretació que fan els alumnes del poeta. També incentiva la participació dels espectadors, que poden titular cada obra. A més, inclou els cartells promocionals que han fet els mateixos estudiants.

Una manera d’acostar-se a l’art

Els alumnes expliquen que l’experiència els ha servit per interessar-se més per l’art i per acostar-s’hi d’una manera diferent. També asseguren que els han sorprès la poesia visual característica de l’artista i veure la seva capacitat per expressar molt amb pocs elements.