La capella de la Misericòrdia continuarà ocupada. La plataforma CAP Raval Nord i els veïns ho va avançar dijous i ho ha ratificat en una assemblea que ha servit per decidir futures accions per reclamar el nou CAP Raval Nord. Per ara, però, l’única decisió ferma que s’ha pres és la de mantenir la protesta dins d’aquest espai i seguir-hi organitzat activitats diàriament. Amb tot, veïns i entitats no descarten fer accions complementàries al carrer, com la manifestació d’aquest dijous. Ja fa vuit dies que la capella està ocupada per demanar que el centre mèdic es construeixi en aquest espai.

L’assemblea ha durat prop de dues hores i ha estat a porta tancada per als mitjans de comunicació. Alguns dels assistents, han explicat a betevé que s’ha palpat la indignació dels veïns per la decisió del Ple Municipal de mantenir la capella de la Misericòrdia per al MACBA. Això, ha portat el govern d’Ada Colau a retirar de l’ordre del dia la rescissió de la cessió de la capella al museu. Segons els veïns del Raval, això implica “no posar el MACBA i el CAP en les mateixes condicions” mentre es decideix on ubicar el centre sanitari nou.

Sobre l’última proposta de la Generalitat i la Diputació de construir el CAP Raval Nord en un solar annex al MACBA, creuen que suposarà “treure més espai” al barri. Per això insisteixen que la millor solució actualment per al centre sanitari nou és fer-lo a la capella.

El MACBA ha demandat l’ocupació

Membres de la plataforma CAP Raval Nord Digne han explicat a betevé que la fundació del MACBA ha demandat l’ocupació de la capella. Diuen que han argumentat “manca de seguretat dins l’edifici” i que ara el conflicte per mantenir, o no, l’espai ocupat arribarà a instàncies judicials. Mentrestant, la plataforma assegura que seguiran organitzant activitats dins la capella.