Ja està tot a punt per a la campanya de preinscripció a les escoles bressol de la ciutat. El període de presentació de sol·licituds serà del 9 al 22 de maig. Aquests dies, els centres escolars fan jornades de portes obertes per donar a conèixer els projectes educatius. De cara al curs vinent s’hi oferiran 4.277 places. En total, la capacitat de les llars d’infants públiques serà de més de 8.400 alumnes, però la meitat de les places ja estaran ocupades per alumnes que continuaran escolaritzats als seus centres. D’aquestes, aquest curs 783 són per als infants nascuts el 2018; 3.378, per als del 2017, i 4.248, per als que van néixer l’any 2016. El curs vinent serà el tercer en què s’aplicarà el sistema de tarifació escolar, en funció de la renda de les famílies.

Campanya per fomentar l’escola inclusiva

Un dels objectius de la campanya de preinscripció d’aquest any és promoure l’escolarització dels infants de zero a tres anys amb necessitats educatives especials. En total a la ciutat hi ha 220 places reservades. Una de les escoles que té una infraestructura dissenyada específicament per a aquests infants és l’EBM Trencadís. L’Ajuntament vol donar a conèixer els recursos dels centres i les opcions que tenen les famílies per rebre suport en les cures de la petita infància amb diversitat funcional. Per exemple, l’Equip Educatiu d’Atenció a Especials Necessitats (EEAEN), que assessora els centres públics per afavorir l’atenció de qualitat a tots els alumnes i que es coordina amb altres recursos com els CDIAP (centres de desenvolupament infantil i atenció precoç) o els serveis socials. Aquest equip va atendre durant l’any passat 612 infants de zero a tres anys.

Tres escoles bressol noves el 2020

L’any vinent el consistori té previst obrir tres centres d’educació infantil a la ciutat. Es tracta de l’EBM Sants-Badal; l’EBM Germanetes, a l’Eixample, i l’Escola Bressol Municipal Pere Calafell, a Sant Martí. Durant el 2019, però, s’encarregaran els projectes tècnics per fer tres centres més. Precisament, durant aquest curs també han entrat en funcionament tres escoles bressol més. Per exemple, l‘Aurora, al Raval, ha engegat un projecte pioner amb la possibilitat d’escolaritzar els infants en horari de tarda.