(ACN / Redacció) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dissabte que cal més inversió pública en salut. Assegura que cada vegada hi ha més gent amb possibilitats que opta per pòlisses privades i hi ha el risc que el sistema quedi “polaritzat”.

En una entrevista al diari ‘Ara’, el conseller ha assegurat que si el sistema sanitari públic queda reduït a l’atenció de les “classes menys afavorides o de les persones que tenen una malaltia molt greu, tinguin l’estatus socials que tinguin”, serà “fatal a mitjà i llarg termini, la mort del sistema sanitari públic”. Argimon ha recordat que els primers punts de l’acord de govern són incrementar la despesa en salut i “millorar les condicions dels professionals”.

Preocupació per un “infrafinançament crònic” del sistema sanitari

El conseller de Salut ha defensat que des de la Generalitat “s’ha fet un esforç molt important”, perquè es partia d’un pressupost de 9.800 milions d’euros el 2020 que ara és de 1.400 milions. En aquesta línia, ha assegurat que l’Estat espanyol “no pot dir que no” a un nou fons extraordinari covid. “No demanem aquests diners només per a Catalunya, es demanen a tot Espanya, excepte a dos llocs, Navarra i el País Basc”, ha recordat. “Tothom està igual, amb un infrafinançament crònic, amb una pandèmia i amb unes seqüeles que hem d’abordar, com el retard dels diagnòstics”, ha indicat.