Des del 14 de maig, una nova normativa horària prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els entorns entre les 22 i les 7 h cada dia de la setmana. Els veïns critiquen, però, que no s’està complint i que cada nit hi ha desenes de persones i fins i tot centenars durant el cap de setmana.

El col·lectiu Raval No Resignat, que ha participat en la taula de treball amb l’Ajuntament i els patinadors per elaborar aquesta normativa, explica que de moment no ha vist cap canvi. “Alguns patinadors es desplacen pels carrers amb el monopatí entre els braços, però són una minoria”, diu Clara Pérez, membre de la plataforma. De tota manera, els patinadors no són els únics que generen soroll “: s’hi concentren una multitud de persones que beuen alcohol i escolten música a la via pública”, afegeix.

Monopatins a la plaça dels Àngels

 

Demanen presència policial

A partir de la setmana vinent la Guàrdia Urbana començarà a sancionar les persones que no compleixin aquesta normativa, segons han confirmat fonts municipals. Les multes aniran dels 300 als 900 euros. Tot i això, creuen que “cal que hi hagi presència policial perquè es respecti”. De fet, aquest dissabte a la nit ha estat l’arribada d’una unitat del cos policial la que ha aconseguit que en pocs minuts es buidés la plaça dels Àngels.

Monopatins a la plaça dels Àngels

 

Se senten perseguits

D’altra banda, el patinadors creuen que estan sent “criminalitzats” i que la majoria d’ells respecta el descans dels veïns: “El soroll que fem és mínim”, diu Mario Cano. I afegeix: “És la gent que ve a veure’ns els que embruten i per això hi ha hagut queixes dels veïns”. També comenten que molts patinadors són estrangers i que aquests són els més incívics.

Monopatins a la plaça dels Àngels

 

Campanya de conscienciació

Des del consistori s’ha posat en marxa una campanya de difusió de la normativa i s’han publicat vídeos a les xarxes socials en què els mateixos patinadors defensen la plaça dels Àngels com un espai de convivència. En paral·lel, s’han posat senyals permanents al carrer, s’han fet intervencions en el paviment de la plaça i s’han distribuït fullets informatius.