Festa grossa aquest dissabte a Sant Andreu. Amb l’estat de represa els veïns han pogut celebrar que finalment els llogaters de les casetes de Pons i Gallarza es quedaran en règim de masovers urbans. Això vol dir que s’ocuparan de les reformes d’aquest patrimoni arquitectònic de la ciutat a canvi d’un lloguer mínim que ara pagaran a l’Ajuntament, l’actual propietari de les finques

La lluita de David contra Goliat

En la celebració de la recuperació de les casetes de Pons i Gallarza els veïns han reivindicat la seva lluita constant, de més de dos anys, i aquest dissabte les emocions s’han viscut a flor de pell. En Roger Ramírez, un dels veïns, ha explicat que en aquest cas “el peix petit s’ha menjat el peix gran i ho ha fet perquè molts peixos petits s’hi han unit”. El fet és que aquesta ha estat un victòria històrica dels moviments veïnals i dels sindicats de llogateres i el de l’habitatge de Sant Andreu, que també s’han implicat activament en la lluita. Óscar Blanco, del Sindicat d’Habitatge, ha volgut recalcar que, “si bé l’Ajuntament ha estat el que finalment ha comprat aquestes casetes, això no hagués passat sense un barri que ha estat un corcó i no ha defallit mai, aquí no vindrà cap administració a rescatar-nos només ens podem rescatar nosaltres mateixos“.

Obres a principis d’any

Segons els veïns de Pons i Gallarza, l’Ajuntament s’ha compromès a començar les primeres obres a principis d’any: una actuació que vol transformar els terrats de les finques en zones verdes. A partir d’aquí, els veïns començaran les obres de millora per adaptar les cases a la normativa. Després caldrà reformar-ne l’interior. Aquestes obres que els inquilins vagin fent s’acompanyaran amb un lloguer mínim i, un cop finalitzades les reformes, els lloguers pujaran lleugerament sense representar mai més del 30 % dels ingressos de les famílies que hi viuen. 

Comparteix a: