Els veïns de la plataforma Protegim l’Interior d’Illa continuen en lluita contra el pla municipal per construir pisos de protecció oficial al carrer de l’Àngel, al barri de la Vila de Gràcia. Tot i que el consistori ja va modificar el pla, el veïnat considera que el projecte encara no respecta prou el plataner centenari que hi ha a l’interior d’illa ni el taller de Vallmitjana, un espai per on van passar artistes com Gargallo o Picasso. Per això, han fet una contraproposta.

El que proposem és passar de nou a cinc pisos al carrer de l’Àngel”, explica Josep Maria Artigal, membre de la plataforma, “perdem quatre pisos, però guanyem tot l’arbre i tot Vallmitjana”. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va dir la setmana passada que el plataner no perilla, però el veïnat no hi està d’acord. Creu que la construcció que planteja el consistori tocaria la copa i les arrels del plataner i no salvaria del tot l’edifici de l’antic taller Vallmitjana, ja que la planta baixa seria un passadís per connectar el carrer de l’Àngel amb el d’Astúries. Per això, la contraproposta veïnal, a més de reduir el nombre de pisos, també descarta construir a l’interior d’illa

Mobilitzacions i recollida de signatures

Els veïns han fet la contraproposta en un moment crucial per al pla. El divendres 29 de juny, el Plenari Municipal l’ha d’aprovar o reformular-ho amb les propostes veïnals. La plataforma ja ha començat a mantenir converses amb els partits polítics per aconseguir el seu suport i, en paral·lel, ha engegat una recollida de signatures. A més, aquest dissabte a les 12 h ha convocat una concentració a la confluència del carrer d’Astúries amb Gran de Gràcia.