Aquest primer dissabte amb les obres del Camp Nou en marxa i autoritzades per l’Ajuntament de Barcelona, els veïns que viuen a tocar de la pedrera del Miniestadi han posat el crit al cel. El club ha aconseguit el permís del consistori per treballar els propers quatre dissabtes, fins al 23 de març, però per als veïns aquesta mesura suposa continuar amb el soroll i polseguera, també els caps de setmana. “No podem descansar ni els dissabtes”, lamenten.

El club va demanar poder treballar tots els dissabtes per escurçar el termini de les obres. Davant d’això, els veïns han manifestat en diverses ocasions que prefereixen descansar, encara que els treballs s’allarguin més. Finalment, però, el districte de les Corts ha autoritzat el club a fer obres quatre dissabtes, en l’horari de 10 a 18 h.

Els veïns demanen descansar els dissabtes

A quarts d’onze del matí els primers camions ja circulaven pel carrer del Cardenal Reig. Alguns veïns indignats feien guàrdia des de casa per veure a quina hora començaven els treballs. “Per un dia que podem descansar, no podem ni dissabte“, denuncia Antoni Jové, un dels veïns propers a les obres.

Les entitats veïnals també s’oposen a la mesura presa pel club. “Són gent que treballa i en dies com avui aprofiten per descansar i fer dissabte, obren finestres… Però amb la pols que hi ha i el soroll, no tenen descans“, afegeix César Fernández, vicepresident de l’AV de Sant Ramon Nonat.

Demanen una reunió amb l’Ajuntament

A més, els veïns denuncien que el nou accés de camions habilitat aquesta setmana no redueix gaire les molèsties de soroll i la polseguera. “Tot i la sortida pel carrer de Gregorio Marañón, el pas de camions continua sent constant“, assenyala Joaquim Tomás, veí del carrer del Cardenal Reig.

El districte de les Corts ha assegurat que vetllarà per minimitzar les molèsties dels veïns i comerços de la zona. Tot i això les entitats han demanat una nova reunió amb l’Ajuntament per trobar solucions immediates. Asseguren que si no se’ls escolta, es mobilitzaran.