balcó equipaments can peguera

El Balcó d’Equipaments de Can Peguera ja és una realitat, si més no una part. Es tracta d’un nou entorn més accessible que connecta millor aquest barri amb el del Turó de la Peira. És un projecte finançat pel Pla de barris i el districte de Nou Barris amb un pressupost de 4,1 milions d’euros. Aquesta dissabte s’ha estrenat la primera fase del projecte, però encara en queden dues més.

Se l’anomena Balcó d’Equipaments de Can Peguera perquè en el mateix espai, a la falda del Turó de la Peira, hi ha edificis com el Centre d’Educació Especial Josep Pla, els jardins i la pista esportiva del Centre de Dia Dr. Pi i Molist, i l’associació juvenil Tronada. En aquesta fase enllestida s’ha intervingut en un espai de 7.500 m2, on s’ha creat un recorregut longitudinal més accessible. D’aquesta manera, la connexió entre els barris de Can Peguera i el Turó de la Peira ara és més fluïda.

Ascensors, escales i paviment renovat

Si posem la lupa en les actuacions, veiem un ascensor nou al carrer de Vila-seca i també la millora dels ascensors que ja hi havia prèviament, per exemple, a tocar del casal de barri La Cosa Nostra. S’han creat nous trams d’escales com les que hi ha entre Vila-seca i el carrer de Biure. En tot l’entorn també s’hi han renovat el paviment, l’enllumenat públic i els escocells.