Queixes de les famílies de l’Escola Pegaso, a la Sagrera, per la presència contínua d’orins de gos i excrements al camí escolar fins al centre educatiu. És una situació que viuen des de fa anys i que no s’acaba de resoldre malgrat les queixes reiterades al districte de Sant Andreu. També denuncien la presència de vidres i objectes perillosos a tocar dels contenidors.

Malgrat que s’ha incrementat la neteja dels murs i la vorera i s’han col·locat cartells contra l’incivisme, els vials no acaben de fer net. Els espais més problemàtics són el carrer de Dublín i el de Torroella de Montgrí. A aquesta denúncia, s’hi afegeix la brutícia que s’acumula al voltant dels contenidors de la zona.

Falta d’higiene en un entorn amb menors

Les famílies denuncien que cada matí i tarda han d’anar per la vorera mirant a terra per evitar topar amb algun excrement. Alguns, fins i tot, es troben just a l’accés de l’escola. Asseguren que és un problema d’higiene i salut pública perquè hi ha infants petits.

La directora de l’Escola Pegaso, Elisabeth Gutés, afirma que “l’escola és un espai higiènic i segur però quan estàs fora esperant, no”. És una idea que reitera Núria Peidro, de l’AFA de l’Escola Pegaso: “A qualsevol hora et pots trobar vidres, portes, matalassos… És perillós”.

La neteja amb aigua no és suficient

Des del 2019 l’AFA de l’Escola Pegaso ha presentat queixes reiterades al districte de Sant Andreu per la falta d’higiene. El consistori es va comprometre a incrementar la neteja dos cops al dia. Les famílies també van col·locar cartells a la tanca de l’escola per conscienciar les persones incíviques.

Però asseguren que cap de les dues mesures no ha causat l’efecte desitjat. “S’ha de buscar una solució a llarg termini, no sabem si agents cívics o alguna alternativa perquè puguin passejar d’una altra manera”, demana Peidro. “No pot ser que cada dilluns el problema sigui el mateix”, lamenta.