El jardí de Mossèn Amadeu Oller, l’espai de la Bordeta guanyat per als veïns el 1961 com a zona d’estada, no es podrà finalment preservar, tal com demanava la plataforma Salvem el Carrer Mossèn Amadeu Oller des de feia mesos. Els veïns lamenten que l’Ajuntament no ha vist viable la proposta de recular uns metres l’edifici cooperatiu per salvar els jardinets.

A canvi, però, el districte de Sants-Montjuïc s’ha compromès a remodelar el carrer, a incloure-hi un espai verd per compensar la desaparició de la zona d’estada i a posar un faristol de memòria que deixarà constància del caràcter simbòlic i reivindicatiu del jardí.

Una decisió per evitar la judicialització del cas

L’espai verd, de 350 m², a tocar de Can Batlló i amb diversos bancs, arbres i parterres, desapareixerà quan comencin les obres de construcció de l’edifici d’habitatges de la cooperativa Empriu, que s’havia quedat aturat des de l’estiu passat. El portaveu de la plataforma Salvem el Carrer Mossèn Amadeu Oller, Pau Domingo, lamenta la decisió de l’Ajuntament i reitera “la tristesa davant que l’interès privat hagi prevalgut sobre l’interès públic de tot el veïnat de la Bordeta”.

Segons explica la plataforma veïnal via comunicat, l’Ajuntament reconeix que la proposta d’endarrerir l’edifici d’habitatges per salvar els jardins és tècnicament viable però el consistori no vol assumir els costos en indemnitzacions que suposaria que Empriu judicialitzés el cas.

Es desencalla el projecte aturat

La decisió de l’Ajuntament obre ara la porta que la cooperativa d’habitatge Empriu pugui tirar endavant l’inici de les obres de l’edifici la propera tardor, tal com estava previst. Aquesta cooperativa se sent alleugerida i contenta de poder continuar amb el calendari de la construcció planejat, indispensable, han dit a betevé, si volen acabar l’edifici abans del juny del 2026 i cobrar els fons Next Generation que necessiten per costejar el projecte.

El veïnat centrarà esforços en la reforma del carrer

La plataforma Salvem el Carrer Mossèn Amadeu Oller ha anunciat que iniciarà els tràmits per esdevenir associació de veïns. El proper objectiu del veïnat serà vetllar perquè la futura reforma del carrer s’adeqüi a les necessitats dels veïns i de l’entorn i proposaran a l’Ajuntament convocar un procés participatiu per decidir les millores.

El compromís municipal és iniciar el projecte de reforma del carrer de Mossèn Amadeu Oller aquest mateix mandat.