Clínica Barceloneta

(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la cessió de l’edifici de l’antiga Clínica Barceloneta i els tres edificis adjacents al Servei Català de la Salut. L’espai es destinarà a construir el nou CAP Barceloneta. En total, el conjunt d’edificis ofereix prop de 3.000 metres quadrats distribuïts en set plantes i acollirà un nou equipament d’atenció primària amb més serveis, fruit del desenvolupament de l’atenció especialitzada i l’ampliació de serveis professionals.

El procés es va iniciar el mes de desembre quan l’Ajuntament va aprovar la reserva de vuit milions d’euros per a l’adquisició dels edificis. Un cop aprovat el planejament urbanístic específic pertinent, aquest dijous es va tirar endavant a la Comissió de Govern la cessió dels edificis al Servei Català de la Salut.

L’ampliació permetrà doblar les consultes

Actualment, els serveis d’atenció primària a la Barceloneta s’ofereixen de manera més limitada des d’un espai més reduït inclòs a les dependències de l’Hospital del Mar. El nou CAP Barceloneta i l’ampliació de l’equipament permetran doblar consultes, passant de les 15 actuals a un total de 30.

Una reivindicació veïnal des del 2003

El trasllat del CAP de la Barceloneta és una reivindicació veïnal de fa 20 anys. De fet, la regidora de Salut, Marta Villanueva, recorda que amb la cessió es dona resposta a aquesta llarga demanda del veïnat de la Barceloneta i que se segueix avançant en el compromís de reforçar l’atenció primària. Paral·lelament, el tinent d’alcaldia i regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, apunta que, amb el nou CAP, la Barceloneta tindrà una assistència sanitària “de primer nivell” i es podrà accedir en un emplaçament dins del barri a tots els serveis ampliats i sense haver de desplaçar-se a equipaments sanitaris més llunyans com l’Hospital del Mar.