L’Ajuntament acaba de prohibir que els monopatins puguin rodar durant la nit a la plaça dels Àngels i als carrers adjacents. Una mesura que respon a les nombroses queixes dels veïns pel soroll i que ha coincidit amb una altra iniciativa, la que havien engegat els mateixos patinadors a les xarxes amb l’etiqueta #SaveMACBA. Uns i altres sumaran ara esforços en la campanya informativa que acompanya la prohibició.

Un públic potencial de 250.000 “skaters”

La idea de #SaveMACBA parteix de l’Álex Braza. Ell és el creador de MACBA Life, una plataforma on recopila fotografies i vídeos que li fan arribar patinadors d’aquí i de tot el món dels seus salts i trucs a la plaça dels Àngels, considerada una de les meques de l'”skateboarding”. El compte a Instagram és un dels més seguits a Europa sobre aquesta activitat, amb prop de 250.000 seguidors.

Preocupat per una hipotètica decisió de l’Ajuntament de prohibir totalment patinar a la zona (“ha passat en altres ciutats, per exemple dels Estats Units”, diu), l’Àlex i altres companys van decidir utilitzar l’altaveu d’aquest compte per llençar #SaveMACBA. Amb un cartell va resumir les quatre normes bàsiques que havia de respectar qualsevol patinador per no molestar el veïnat i mantenir l’espai net.

A més també va engrescar diversos patinadors de renom internacional perquè es gravessin difonent el mateix missatge de conscienciació. “Són ídols per als nois que comencen amb l”skate'”, i per tant també uns referents. Ara, patinadors com l’Álex, però també botigues del sector, col·laboren estretament amb l’Ajuntament i de fet compartiran a través de les xarxes, per arribar a més “skaters”, els vídeos que està elaborant el consistori per informar i sensibilitzar el col·lectiu.