L’Exèrcit ha estat un cop més en el punt de mira en el Saló de l’Ensenyament que ha arrencat aquest dimecres. Una trentena de persones s’han acostat al punt informatiu de les forces armades per denunciar-ne la presència. Els manifestants han dut pancartes amb consignes com “Fora l’Exèrcit de l’escola”, “Fora l’Exèrcit del saló” i “Si vols la pau no preparis la guerra”. Dos dels manifestants han protagonitzat una performance. S’han disfressat de militars i han fet un discurs en defensa de les armes en un to irònic.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Saló de l’Ensenyament 2019: Què hi trobaràs?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/salo-ensenyament-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Un cordó policial dels Mossos d’Esquadra ha evitat que els manifestants arribessin fins a l’estand. Jordi Muñoz, de la campanya “Desmilitaritzem l’educació”, ha assegurat que troben inadmissible que el Saló de l’Ensenyament permeti un any més que l’Exèrcit hi tingui un espai informatiu. També ha denunciat que tant l’Ajuntament com la Generalitat no els neguen la presència al saló quan haurien de prohibir-los-hi l’entrada.

Sobre aquesta qüestió s’ha pronunciat Laura Pararols, directora del Saló de l’Ensenyament, qui ha defensat que les Forces Armades ofereixen estudis reglats i i ha negat que reclutin.

Una dècada demanant l’expulsió de l’Exèrcit del saló

Fa una dècada que els promotors de la campanya reivindiquen que les Forces Armades no tinguin expositor al Saló de l’Ensenyament. Ara fa un any van protagonitzar una protesta al certamen una cinquantena de persones. Llavors van desplegar una pancarta que deia “Les armes no eduquen, les armes maten”. A la protesta, s’hi va sumar una acció cridanera del col·lectiu Arran Jovent i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que es van llençar pots de pintura groga per sobre.