Aviat hi haurà set noms de dones a espais del barri del Besòs i el Maresme que ara no tenen nom. Més concretament de dones mestres i pedagogues com Anna Canalies, Antònia Adroher, Josepa Uriz o Maria Pi Ferrer. La idea és equiparar una mica el nomenclàtor entre els noms femenins i els masculins. I és que actualment només el 4 % dels carrers d’aquest barri tenen nom de dones. La iniciativa neix de l’Associació de Dones Ambar Prim i de la Comissió de Memòria i Gènere de Sant Martí.

L’objectiu és incrementar els noms de dones

Fa temps que l’Associació de Dones Ambar Prim i la Comissió de Memòria i Gènere de Sant Martí treballen per incrementar el percentatge de carrers i places amb noms femenins al Besòs i el Maresme. La reivindicació va tenir el punt àlgid fa tres anys, quan les dones del barri van protagonitzar una acció efímera substituint per unes hores els noms dels carrers principals de la zona, que són d’homes, pels de dones. Va ser una acció fugaç. A la pràctica han proposat espais sense un nom previ amb l’objectiu de no causar molèsties als veïns o botigues que hi pugui haver, que haurien de canviar l’adreça, amb tot el que això implicaria.

Les plaques arribaran aviat

El districte de Sant Martí ha aprovat la mesura amb els vots a favor de tots els partits polítics i l’abstenció de l’equip de govern. Per això les representants de les dones de la zona esperen que els set noms nous de dones siguin una realitat i les plaques s’instal·lin al més aviat possible. De fet, proposen poder inaugurar-los pel Dia de les Dones de l’any vinent.