Estudiants d’ESO i batxillerat tornen a omplir el recinte firal de Montjuïc a la recerca de respostes al seu futur acadèmic. El Saló de l’Ensenyament ha tornat a obrir portes durant cinc dies per oferir-los orientació i informació de tota l’oferta formativa del país, tant en batxillerat com en estudis universitaris, de formació professional, d’idiomes i de formació complementària.

El saló arriba a la 30a edició amb més expositors, 270, i, precisament, reforça els serveis d’orientació, tant presencials com també a Internet. Un equip de psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs es posen al servei dels visitants per acompanyar-los i guiar-los pel saló, i també es reforça el servei de consultes en línia a través del web www.formació365.cat.

Estudiant al Saló Ensenyament

Novetats destacades en comunicació, medi ambient i tecnologia

Entre la quarantena de novetats que es presenten al saló destaquen 13 graus nous. Els estudis de comunicació, medi ambient i tecnologia són els que més n’acaparen. En el cas de la comunicació, la UAB presenta el Grau en Comunicació de les Organització i el Grau en Comunicació Interactiva. També hi ha novetats importants en estudis relacionats amb el medi ambient i el món actual com, per exemple, el Grau en Paisatgisme de la UPC, o el Grau d’Estudis del Món Actual, que es farà a la UAB íntegrament en anglès i que busca formar professionals que interpretin de forma crítica els fenòmens socials del moment.

Els estudis tecnològics hi mantindran una presència destacada, com els últims anys, amb espais com el simulador de motos de realitat virtual que han preparat els alumnes de la UPC, o l’Espai Ciència, dedicat a promoure vocacions científiques.

Altres espais que s’estrenen són el Curs de representant duaner, que presenta per primer cop l’Acadèmia Duanera, o el Gremi de Fusters, que demostrarà als estudiants, a la plaça del recinte firal, com construir un pont de més de mil quilos sense cargols.

L’oferta del Saló de l’Ensenyament es completa amb el saló Futura, dedicat als màsters i als postgraus, que se celebrarà del 22 al 23 de març. Entre les novetats del saló hi haurà la presència, per primera vegada, de les 17 millors universitats de la Xina.

La inauguració del saló ha estat marcada per la protesta d’una trentena de persones contra la presència de l’Excèrcit dins de la fira.