El carril bici del passeig de la Zona Franca hauria d’estar en funcionament des de fa més d’un any, però encara no n’han començat les obres. En un principi, l’avantprojecte que es va presentar al veïnat situava el carril pedalable a la mitgera, però un problema amb els bulbs de les palmeres va obligar a aturar el projecte i dissenyar-ne un altre que obligaria els ciclistes a fer ziga-zaga. El disseny d’aquest carril bici té detractors, que demanen que es revisi el disseny.

On situarien el carril bici els ciclistes i el veïnat?

L’entitat Amics de la Bici afirma que l’opció de fer-lo a la mitgera “no és raonable”, ja que provoca moltes dificultats a les interseccions, i demana que el carril se situï als laterals. “Si es posa al mig se n’han d’assumir les conseqüències. Cada cruïlla hauria de tenir la seva sortida prioritària per a la bici, independent dels vianants”, afirma Alberto García, d’Amics de la Bici.
D’altra banda, la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina aposta per un projecte més ambiciós i proposa una pacificació del passeig. Per fer-ho plantegen eliminar un carril de circulació en cada sentit i mantenir el carril bus. D’aquesta manera es podria realitzar un carril bici lateral i ampliar les voreres perquè els veïns tinguessin més espai.

El projecte definitiu, encara per aprovar

Al darrer consell plenari del districte és va acceptar el prec del Partit dels Socialistes de Catalunya perquè abans de pronunciar-se sobre la data d’inici del projecte el govern torni a seure amb la Taula de Mobilitat de la Marina per buscar un consens. L‘Ajuntament afirma que la Comissió de Govern ja ha aprovat el projecte inicial i que el pas següent serà fer el projecte executiu, en què s’acabaran de decidir i debatre els detalls tècnics i, finalment, es licitaran les obres. Segons fonts municipals, però, això serà durant el mandat vinent.