(ACN) – El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat presencialment a l’exdiputada i regidora de la CUP Eulàlia Reguant i a l’exdiputat Antonio Baños la sanció governativa que els ha imposat el Tribunal Suprem per negar-se a respondre les preguntes de Vox durant el judici per l’1-O. Tots dos s’enfronten a una multa de 2.500 euros, que tenen cinc dies per recórrer-hi en contra, però ja han advertit que “ratifiquen la decisió col·lectiva” que van prendre i que mantindran “l’objecció de consciència fins al final i les últimes conseqüències”. Segons Reguant, amb aquesta sanció, el tribunal “vira encara més a la dreta” i “normalitza Vox, un partit d’ultradreta, feixista, masclista i xenòfob”.

Reguant ha explicat que van conèixer la sanció a través de la premsa i que ara tenen cinc dies per recórrer-hi en contra, no pas per recapacitar i anar a declarar. Com ja va fer un un primer moment, la regidora diu que ratifiquen la decisió col·lectiva perquè no volen “normalitzar” ni “avalar” Vox com, segons ells, ho fa el Suprem. Així, ha dit que mantindran la mateixa posició “les vegades que faci falta” perquè la seva “ètica antifeixista” està “per sobre del que digui el Suprem” i, per tant, seguiran amb “l’objecció de consciència fins al final i les últimes conseqüències”. “L’objecció de consciència s’ha de permetre”, ha dit.

En tot cas, ha dit que estudiaran la situació pas a pas per decidir si recorren contra la multa o es neguen a pagar-la. De fet, fonts properes a la CUP han explicat que donatius personals ja han cobert el possible import de la sanció.