La plataforma Salvem el Parc Joan Miró segueix pressionant l’Ajuntament i la Generalitat perquè ubiqui la zona logística de les obres de perllongament de l’L8 de FGC al pavelló 2 de la Fira de Barcelona que, segons diuen, està pràcticament en desús. Segons Marta Miguel, membre de la plataforma, aquesta proposta d’alliberar l’espai del Parc de Joan Miró, previst inicialment, és una mesura que té “l’aval de diversos arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya”.

“Necessitem l’espai verd de l’Eixample”

Segons Miguel, la proposta d’ubicar la zona logística de les obres al parc ve d’abans del 2014. “Ara s’han de tenir en compte nous escenaris. Necessitem l’espai verd a l’Eixample, que és el barri més contaminat i a més som en temps de sequera”. Considera també que “el Parc de Joan Miró és un refugi climàtic”.

La plataforma ha demanat, a través d’un comunicat, una reunió d’urgència amb la consellera de Territori, Ester Capella, i la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, per tractar aquesta qüestió.

S’evitaria pols en suspensió

Segons explica Miguel, les administracions els han dit que resituar la zona logística en aquest espai suposaria un sobrecost de 14 milions d’euros. La plataforma defensa l’espai de la fira perquè “la sorra provinent de les obres es podria posar dipositar en aquest espai i s’evitaria pols en suspensió cada cop que s’aboquessin els materials”. A banda, defensen que si se situa en aquest pavelló, que s’ha d’enderrocar en un futur per fer-hi habitatges públics, no es posa en risc el funcionament de la fira de Barcelona.