La Policia Nacional i l’Agència Tributària han intervingut a Barcelona i altres províncies de l’estat un total de 719 objectes entre els quals s’inclouen estoigs, llibrets, cartonatge i 290 ulleres de sol falsificades. El seu valor de mercat era de 43.000 euros. Els articles sostrets es trobaven a la venda en 12 establiments en diverses províncies d’una cadena legal d’òptiques de prestigi. Un home que havia treballat en el sector venia les falsificacions a la cadena d’òptiques i ha estat arrestat. També s’han escorcollat 12 de les òptiques de la cadena i el magatzem central.

Les investigacions es van iniciar després de rebre una denúncia de l’empresa italiana titular de la marca d’ulleres objecte de la falsificació en què va posar els agents sobre la pista d’un empresari que suposadament estava comercialitzant amb una cadena d’òptiques a Espanya. Agents de la policia científica van comprovar la falsedat dels productes després de fer anàlisis sobre un conjunt d’ulleres aportades com a prova pels denunciants en un dels establiments investigats. Això va motivar la realització de noves anàlisis d’ulleres procedents del conjunt d’establiments de la cadena, i es va corroborar igualment la falsedat dels articles que estaven comercialitzats.

El detingut hauria aprofitat la seva experiència laboral al sector

L’avenç de les indagacions va permetre la identificació de les societats des de les quals s’adquirien i distribuïen les ulleres falsificades, empreses en què figurava la mateixa persona com a administrador únic. Es va descobrir que havia treballat anteriorment per a la mateixa empresa denunciant, i que en el passat havia estat titular d’altres òptiques. Aquesta experiència professional li hauria servit per introduir les ulleres falsificades en una cadena legal d’òptiques de prestigi, en la qual els clients adquirien aquests productes amb plena confiança sobre la seva autenticitat.

Finalment es va establir un ampli dispositiu policial a diverses províncies, gràcies al qual es van dur a terme inspeccions simultànies en 12 òptiques situades a les províncies de Barcelona, Ciudad Real, València, Burgos, Conca, Mallorca, Múrcia, Alacant, Granada i Madrid. També es va escorcollar la nau central dels establiments de la cadena, on es van intervenir un total de 719 articles, entre els quals s’inclouen estoigs, llibrets, cartonatge i 290 ulleres de sol falsificades amb un valor de mercat de 43.000 euros. Durant l’operació s’ha detingut l’administrador únic de l’empresa, i s’ha pres declaració en qualitat de testimoni als dependents de les 12 òptiques.