Els tècnics sanitaris, que estan en vaga indefinida des de fa una setmana, han tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal de Barcelona durant gairebé dues hores en una altra manifestació aquest dilluns al matí. S’havien convocat a les 8.30 h per fer un esmorzar reivindicatiu i a partir de les 9 h han tallat la circulació per dirigir-se cap al Departament de Salut, a la travessera de les Corts, passant per la Gran Via de Carles III. El tall a la Diagonal, que ha provocat nombroses retencions, s’ha allargat fins poc abans de les 11 del matí.

Els tècnics demanen millores en les condicions laborals i denuncien que els recursos que s’han invertit en les millores del nou conveni es destinen, majoritàriament, als metges i només es dedica un percentatge molt petit als tècnics sanitaris. Es tracta del personal que treballa com a tècnics superiors, tècnics en cures d’infermeria i tècnics de farmàcia i parafarmàcia. Aquesta vaga se suma a l’aturada, també indefinida, del personal d’infermeria, que es va iniciar el 12 de desembre i ja ha organitzat diverses protestes a la ciutat.

Afectacions a la Diagonal i a la ronda de Dalt

Segons el Servei Català de Trànsit i la Guàrdia Urbana, els talls han afectat l’entrada i la sortida a la ciutat per la Diagonal, a l’altura de la Zona Universitària, i la sortida 11 de la ronda de Dalt.

La circulació d’autobusos també s’ha vist afectada per la protesta i les línies H6, V1, V3, V5, 6, 7, 33, 34, 63, 67, 70, 78, 113 i 175 no han funcionat durant més d’una hora en en el seu pas per la Diagonal entre la Zona Universitària i la plaça de Francesc Macià segons ha informat TMB. Posteriorment, i a mesura que la manifestació ha anat avançant, s’ha recuperat la circulació d’aquestes línies però s’han vist afectades les que passen per la Gran Via de Carles III: H8, V3, V5, 54, 59, 70 i 175.

Professionals sanitaris convoquen una manifestació unitària el 27 de gener

La plataforma sindical Vaga Unitària contra el Preacord ICS ha convocat una manifestació el proper dissabte 27 de gener adreçada a tot el personal del servei de l’Institut Català de la Salut (ICS) i a la ciutadania. El col·lectiu rebutjar el nou conveni, conegut com a III Acord, pactat amb els sindicats majoritaris. La plataforma ha titllat el preacord “d’injust” i “classista” perquè, segons calcula, dels 320 milions d’euros que el Govern vol destinar a millorar l’anterior conveni, el 52 % serà pels metges. Ha acusat el conseller de Salut, Manel Balcells, de “menystenir” la resta de categories.

Paral·lelament, els tècnics sanitaris han previst més protestes per aquesta setmana: dimarts es manifestaran des de l’Arc de Triomf fins a la seu de l’ICS, a la Gran Via amb el carrer de Balmes; dimecres tenen prevista una marxa lenta entre la plaça de Karl Marx i l’avinguda de la Reina Maria Cristina i dijous faran una altra manifestació, aquesta vegada per anar del CUAP Casernes fins al CAP Sant Andreu.