La reurbanització dels Jardins de Menéndez y Pelayo no agrada a tots els veïns. Els residents del carrer de Mossèn Batlle no estan contents amb la imminent estrena de l’espai. Critiquen la manca de comunicació que diuen que hi ha hagut per part de l’Ajuntament durant la reforma.

Les obres de reurbanització dels Jardins de Menéndez Pelayo després de la construcció del pàrquing arriben al final. Els veïns del carrer de Mossèn Batlle, que viuen a tocar d’aquest espai, diran adeu al soroll dels treballs, però la veritat és que no es troben satisfets amb el resultat final. Les queixes sobre el projecte han estat constants al llarg dels cinc anys que han durat les obres.

Uns jardins amb desnivells

El veïnat de la zona assegura que abans els jardins eren plans i que ara tenen diversos desnivells; això, en un barri que ja per si fa pendent. Així ho explica Esperanza Borrull, portaveu de les comunitats de veïns dels números 2, 4, 6, 8 i 10 del carrer de Mossèn Batlle. 

Una altra queixa, relacionada amb els nous desnivells, és l’altura en què ha quedat un dels balcons dels veïns, a tocar dels usuaris de l’espai. Tampoc no veuen amb bons ulls la separació dels jardins en parcel·les: creuen que aquest sistema no convida a relacionar els veïns entre ells, ni tampoc a passejar.

També hi ha preocupació amb la imminent obertura dels Jardins de Menéndez y Pelayo de cara a un possible mal ús de l’espai a les nits. Reclamen que l’Ajuntament no ha escoltat la seva demanda de tancar els jardins a les nits per evitar que s’hi faci “botellón” i les conseqüències que té: soroll, brutícia, etc.

Denuncien manca de comunicació amb l’Ajuntament

Segons els veïns, l’Ajuntament no ha tingut en compte les seves queixes. Expliquen que han intentat demanar més espais de trobada amb el districte de Gràcia, però que no han obtingut resposta. De fet, denuncien la “deixadesa de comunicació de l’Ajuntament amb el veïnatge” i reclamen que no s’hagi fet una comissió de seguiment de les obres per poder tractar les diferents problemàtiques.