Des de l’any 1986, primer la Sala KGB i ara la discoteca Canela han marcat les nits del carrer de Ca l’Alegre de Dalt i els voltants. Cíclicament s’hi produeixen problemes de convivència amb els veïns, que asseguren que ara la situació de soroll torna a ser greu, amb baralles i crits les nits del cap de setmana. Per això, els veïns demanen a l’Ajuntament que compleixi els acords i hi hagi patrullatge de la Guàrdia Urbana durant el tancament del local.

Demanen més Guàrdia Urbana al tancament

Els problemes de convivència entre el local del carrer de Ca l’Alegre de Dalt, 55 i els veïns venen de llarg. Primer van començar amb la Sala KGB i els últims anys amb la discoteca Canela. Amb totes dues propostes d’oci nocturn es va treballar en un canvi de programació i de públic, per intentar evitar els problemes al carrer, tot i això, els veïns asseguren que la situació de soroll i d’incivisme a les nits no ha canviat mai.

“La Guàrdia Urbana no hi és”

El 14 de gener els veïns es van reunir amb el districte de Gràcia i la Guàrdia Urbana i van acordar fer un seguiment de la situació i la presència de la policia durant el tancament del Canela. Segons els veïns, això no està passant, com apunta Oriol Hosta: “Aquest seguiment jo no sé si des de l’Ajuntament s’ha fet, el que sí que puc dir és que la Guàrdia Urbana no hi és i allà passen barbaritats, hi ha baralles entre la gent que surt de la discoteca i aquestes baralles són molt violentes”. Els veïns també recorden que ja hi va haver una inspecció policial al local i es va aixecar acta per incompliment de la normativa en el control d’accessos i en matèria de sanitat.

El districte assegura que ha posat fil a l’agulla

El districte de Gràcia s’ha reunit amb els gestors de la discoteca, que asseguren que aquests episodis de baralles i crits a la matinada han coincidit amb un canvi del personal de seguretat de la porta i s’han compromès a estar-hi a sobre. A més, l’Ajuntament explica que ja s’estava fent un reforç en el patrullatge de la Guàrdia Urbana per a aquests entorns i que continuarà fent aquesta feina. També es convocarà una nova reunió amb els veïns, que esperen no passar més nits en vetlla. Els veïns volen una solució definitiva i proposen que el consistori llogui o compri aquest local i el converteixi en equipaments per al barri per posar fi d’una vegada a les molèsties.