Motxilles als penjadors d'una escola

Un any més les famílies que s’han quedat fora de l’escola pública s’organitzen per mobilitzar-se i demanar solucions a l’Administració. Si aquest dimarts es feia pública la llista de les preinscripcions de P3, un dia després ja s’han convocat reunions per debatre i pensar accions per fer sentir la seva indignació.  Només a Sant Andreu, una cinquantena de famílies s’han reunit aquest dimecres al vespre. “No ens volem conformar amb qualsevol cosa, ni amb opcions que no haguem posat en la nostra llista, ni haver de sortir fora dels nostres barris”. Qui així parla és Yasmina Guijarro, mare d’una nena del barri de Sant Andreu.


També la Sara Tolosa, del barri de la Sagrada Família es queixa que no entraran a cap de les escoles que havien sol·licitat. “Hi ha molta més demanda que oferta i sentim frustració”, diu la Sara, que aquest dijous es reunirà a la tarda amb una vuitantena de famílies per mobilitzar-se. Allà diu que escolliran un portaveu de cada barri, perquè assegura que hi ha persones amb la mateixa situació a la Sagrera, a Sants o les Corts.

La FaPaC diu que l’Administració té un problema i s’ha de solucionar

Des de la FaPaC afirma que aquesta setmana el seu telèfon treu fum de famílies que demanen assessorament. Entenen que si no hi ha suficients places públiques disponibles per atendre la demanda s’han de buscar solucions como posar un mòdul addicional de forma temporal si hi ha espai o crear un bolet. La federació assegura que són mesures provisionals que visibilitzen el problema. La FaPaC no veu en l’augment de la ràtio una solució perquè no va acompanyada de recursos addicionals i aquest increment afectarà tota l’escolarització. Des de l’entitat informen les famílies que han demanat només plaça pública que el Departament d’Educació no pot derivar-les a una concertada religiosa.

El consorci diu que ara és el moment d’analitzar la realitat de cada zona escolar

Des del consorci d’Educació afirmen que fins a l’11 de juny no se sabran els resultats sobre les places definitives i que ara és el moment d’analitzar la realitat de cada zona escolar per ajustar l’oferta i la demanda. L’any passat la demanda de sol·licituds de l’escola pública va superar la de l’escola concertada. Segons el consorci, enguany es confirma novament aquesta tendència.