El decret que prohibeix circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn s’ha aprovat definitivament i aquest dimarts a la nit entra en vigor. La iniciativa prohibeix patinar en aquesta zona entre les 22 i les 7 h cada dia de la setmana. Fins a finals de mes la Guàrdia Urbana no sancionarà els qui se saltin la prohibició. A partir d’aquest dimarts s’inicia també una campanya informativa dirigida primer als patinadors i posteriorment a tot el veïnat.

Fins a finals de mes no es multarà els infractors

La mesura vol donar resposta a les queixes dels veïns per les molèsties provocades pel soroll i l’incivisme d’alguns usuaris dels monopatins. Fins a finals de mes la Guàrdia Urbana no començarà a sancionar els infractors. En un primer moment només s’advertirà les persones que l’incompleixin i posteriorment les multes per incompliment seran d’uns 460 €.

Coincidint amb l’entrada en vigor del decret també s’inicia la campanya de difusió per conscienciar els patinadors. Es publicaran vídeos a les xarxes socials en què dels propis patinadors defensen la plaça dels Àngels com un espai “emblemàtic i de convivència, símbol de la ciutat”. En paral·lel es posaran senyals permanents al carrer, s’intervindrà en el paviment de la plaça i es distribuiran fulletons informatius.