Els veïns del carrer de Ca l'Alegre de Dalt i els voltants asseguren que no poden descansar les nits del cap de setmana. Diuen que la reconversió de la Sala KGB en la discoteca Canela no ha aturat els problemes de soroll i d'incivisme de les nits. MERCÈ, veïna "Ens pensàvem que no hi hauria gaire soroll, que farien un canvi amb la nova discoteca, però tornem a trobar-nos, sobretot divendres i dissabtes i algun dia de dijous, però divendres i dissabtes, ens trobem una altra vegada baralles i baralles altra vegada igual." Amb l'obertura de la nova sala especialitzada en ritmes llatins semblava que els problemes de convivència baixarien d'intensitat. Ara, però, els veïns tornen a denunciar que continuen els sorolls i les baralles. Des del districte asseguren que s'ha reforçat la presència de la Guàrdia Urbana a la zona. Els que hi viuen a prop creuen que aquesta mesura no és suficient. BERTA CLEMENTE, consellera potaveu del districte de Gràcia "El que no podem fer és posar una patrulla de la Guàrdia Urbana permanentment per a un local d'oci nocturn, com si fos una patrulla privada per a un local. Què és el que podem fer? Amb els efectius que tenim fer el màxim i per tant, intentar coordinar-nos amb el moment que els deixen sortir a fumar, i aquí ens coordinem amb el local, és quan nosaltres intentem, que és quan vagi la patrulla de la Guàrdia Urbana i en el moment del tancament." GABI BCHARAH, veí "Llevo en esta finca 10 años, siempre hemos tenido problemas con el KGB antes y aquí sigue como siempre habiendo follones, gente que pelea a las seis de la mañana, a las cinco de la mañana, sales educadamente a hablar con los porteros, no te hacen caso." L'Ajuntament va precintar la Sala KGB el desembre de 2013 pel soroll. Això va fer que la discoteca hagués d'adequar-se a la normativa abans de tornar a obrir al públic. Des de llavors s'han fet reunions amb la propietat, els promotors, els veïns, la Guàrdia Urbana i el districte. Tot i això, els veïns no n'estan satisfets i reclamen més solucions a la convivència nocturna.

Tot i que en un primer moment va semblar que el soroll i l’incivisme baixaven d’intensitat, els veïns tornen a denunciar la situació que es viu les nits del cap de setmana. Expliquen que continuen les baralles i la cridòria i reclamen més presència de la Guàrdia Urbana. Des del districte s’assegura que s’han ampliat les patrulles que es coordinen amb la discoteca per acompanyar el tancament i la dispersió de la clientela, com els moments que es pot sortir al carrer a fumar. Districte, Guàrdia Urbana, propietari, promotor cultural i veïns s’han reunit per trobar solucions als problemes de convivència.

Un problema que ve de lluny

Fa gairebé 30 anys que els veïns es mobilitzen contra els sorolls de l’antiga discoteca KGB. Havien arribat a difondre vídeos de la sortida de la clientela en què s’apreciaven escenes de baralles i crits a altes hores de la matinada. La direcció de la sala va arribar a emetre un comunicat en què assegurava sentir-se “assetjada” pels veïns i el districte. El desembre de 2013 l’Ajuntament va decidir precintar la discoteca després que tècnics del districte de Gràcia confirmessin que el local superava els límits de soroll establerts. L’excés de decibels va ser notificat al propietari de la sala, que va presentar al·legacions al tancament, tot i que van ser desestimades.