Una dotzena de membres dels sindicats SAP-FEPOL, SIGME i SEIME i també el col·lectiu MosSOS han passat la nit de dimarts a dimecres a la comissaria de l’Eixample, a la plaça d’Espanya. Els agents mobilitzats expliquen que han fet torns -fins a les tres de la matinada, els concentrats n’eren una vintena- per assegurar que sempre hi havia algú en el vestíbul de la comissaria i que aquest dimecres al matí tornarà el gruix dels manifestants a la tancada, que just va començar dimarts a primera hora de la tarda.

De fet, la conceben com una tancada indefinida; diuen que no es mouran d’aquest espai fins que no tinguin “el compromís i la garantia” que es reprendrà la negociació amb el Departament d’Interior per abordar la situació laboral del cos dels Mossos d’Esquadra. Segons han explicat a betevé, Imma Viudes, portaveu del sindicat SAP-FEPOL, assegura que “de moment, ningú no ha dit res, hi ha un silenci total” i afegeix que valoraran si cal “elevar el to dels propers passos a prendre”. Els sindicats alerten que la plantilla té un dèficit de 2.000 policies per cobrir les necessitats del cos i que aquesta mancança d’efectius els fa estar en una situació precària.

Situació bloquejada per les eleccions sindicals

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ja els ha traslladat que no hi haurà negociacions fins que no es constitueixi el nou Consell de la Policia, sortit de les eleccions sindicals del 10 de març. Considera que ara mateix no hi ha uns “representats legitimats”. El cas és que el recompte dels vots per correu -es calcula que en són uns 4.600- està suspès per decisió judicial -per la interposició d’una querella criminal del sindicat USPAC-, de manera que no es pot constituir el nou consell. Imma Viudes, però, ho lamenta; assegura que, segons el reglament, mentre no hi ha una proclamació dels resultats, la mesa anterior manté intacta la vigència i la legitimitat com a interlocutor.

Aquest dilluns un altre sindicat dels Mossos, la USPAC, va emprendre una acció reivindicativa per demanar la dimissió del conseller d’Interior i contra la precarització de la seva feina.