Des de fa una setmana, els gimnasos de Barcelona estan tancats per la resolució de la Generalitat pel tancament de les instal·lacions esportives pel rebrot de coronavirus. Aquesta mesura ha provocat que el sector esportiu s’hagi mobilitzat. Primer han presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del Departament de Salut i segon amb manifestacions dels gimnasos de Barcelona. Fins i tot, amb una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume.

L’alternativa és la cal·listènia

Molts esportistes que acostumen anar als gimnasos de la ciutat han hagut de buscar alternatives per poder fer esport. Alguns han tornat a córrer, han agafat la bicicleta, però uns altres han aprofitat els espais que hi ha a la ciutat de cal·listènia. Una disciplina que combina un sistema d’exercici físic que pretén potenciar els moviments per grups musculars i no tant la potència i l’esforç. Un dels objectius és desenvolupar l’agilitat, la força física i la flexibilitat, i s’intenta aconseguir la major contracció muscular i que els cos tingui una alineació correcta.

Un dels problemes d’aquesta pràctica durant aquests dies és la manca de seguretat d’higiene en aquests espais i les poques mesures dels usuaris. Estan tots les instal·lacions de la ciutat obertes i els usuaris no fan neteja dels aparells, no porten la mascareta i tampoc mantenen les distàncies de seguretat.