Un incendi ocasionat durant una baralla ha estat el detonant per permetre desallotjar el local ocupat des de fa més de tres mesos a la plaça de Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs. A primera hora del matí de diumenge, s’hi ha declarat un incendi provocat durant una baralla dels ocupants.

L’incendi, però, ha afectat a un dels pisos amb els quals el local té connexió a través dels conductes de ventilació. La propietària de l’immoble explica que s’ha despertat per la forta olor a fum i afirma que “si no hagués tingut aquesta finestra oberta, potser aquesta matí no s’hauria despertat”.

Després de la intervenció dels Bombers, i gràcies als informes redactats senyalant la insalubritat del local, l’espai ha estat desallotjat per la Guàrdia Urbana. Més tard, una brigada de serveis municipals l’ha tapiat. Abans, però, un grup de veïns ha aprofitat per treure de l’interior les deixalles acumulades. Expliquen que si s’hagués tapiat sense netejar, les olors haguessin pujat pels conductes de ventilació.

Desallotjament local ocupat plaça Joan Pelegrí

Decepció veïnal amb l’Ajuntament

Els veïns es mostren decebuts tant amb l’Ajuntament com amb el jutge. Afirmen no haver-se sentit recolzats i diuen que, fa poques setmanes, el jutge va declinar el desallotjament dels ocupes, perquè “no ho considerava suficientment urgent o necessari”. Tot i això, a través de Twitter, el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha mostrat el seu suport al veïnat. També ha agraït el paper de Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos.

La problemàtica continua al barri

També des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs han volgut mostrar el seu suport als veïns afectats.  A més, destaquen que la problemàtica no finalitza amb aquesta actuació. Afirmen que els mateixos ocupants que han estat desallotjats aquest matí, han estat per altres zones del barri buscant un nou espai on establir-se.