edifici upf amb diverses aules fent examens selectivitat

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) acaba de proposar al Ministeri de Sanitat acollir a l’entorn del Campus de Ciutadella un centre nacional d’investigació en salut pública. La proposta sorgeix en el marc de la crisi de la covid-19 i de la necessitat d’enfortir els sistemes de salut per poder fer front als reptes. L’objectiu és que aquest centre estableixi relacions amb les diverses agències de salut pública de l’estat i altres centres de recerca en la matèria, que faci tasques d’investigació bàsica i transformi el coneixement adquirit en innovació.

Recursos de la Unió Europea

La intenció de la UPF és que el Govern espanyol incorpori aquesta proposta en el conjunt de projectes que Espanya ha de presentar a la Unió Europea dins del Pla per a la recuperació d’Europa, que ha de suposar una mobilització de grans recursos econòmics per als diferents països de la Unió Europea.

“La Ciutadella del coneixement”

La UPF, al costat del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), està desenvolupant el projecte científic de l’antic Mercat del Peix consistent a crear un nou complex de recerca i innovació, centrat en medicina de precisió, biodiversitat i benestar planetari, que es construirà en un solar annex al Campus de la Ciutadella.

En l’entorn de la Ciutadella ja existeixen diverses institucions com la seu a Espanya del Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) o l’Institut de Salut Global de Barcelona  (ISGlobal).