L’Associació de Veïns de la Trinitat Vella s’ha convertit en un espai de repartiment d’aliments. La iniciativa, anomenada la Trini Solidària, va sorgir durant els mesos de confinament per ajudar amb menjar les famílies del barri en una situació més delicada. Hi participen diverses entitats, empreses i comerços de la zona, així com veïns a títol voluntari. Els responsables expliquen que volen que aquest repartiment d’aliments solidari perduri en el temps i no sigui només una mesura excepcional ja que, adverteixen, el barri està patint ja intensament la crisi del coronavirus.

La Trini Solidària reparteix a 150 famílies

Des de l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella adverteixen que la crisi del coronavirus ha tingut molta incidència en aquest barri del districte de Sant Andreu, un dels més perifèrics de la ciutat. Expliquen que molts veïns s’han quedat sense feina i que han augmentat les necessitats. Per això, ja durant el confinament, van posar en marxa la iniciativa la Trini Solidària.

Els dijous, el dia de repartiment

Reparteixen aliments per a 150 persones un cop per setmana, els dijous. Els dimarts també ofereixen pa del dia. Els responsables asseguren que en aquests moments donen hora als beneficiaris per evitar possibles aglomeracions i poder complir així amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus. En la majoria de casos demanen el padró municipal per confirmar que els assistents són de la Trinitat Vella, però també acullen persones en situació irregular que ho puguin necessitar.

La Trini Solidària la fan possible una vintena de voluntaris i una trentena d’entitats, empreses i comerços que participen en aquest projecte. El repartiment d’aliments serveix també per fer un seguiment de les famílies en dificultats i poder-les ajudar en diferents àmbits. Des de l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella asseguren que l’objectiu és que la iniciativa s’estableixi de manera permanent.