Aquest diumenge, Vox ha col·locat una parada informativa a l’estació de Fabra i Puig, a l’avinguda Meridiana, per donar a conèixer el seu programa electoral per a les eleccions del 14-F. Davant d’això, diversos grups d’antifeixistes i CDR han cridat a manifestar-se en contra el partit d’ultradreta.

Per evitar moments de tensió, des de primera hora de la tarda els Mossos d’Esquadra han desplegat un fort dispositiu policial per controlar que els dos grups d’ideologies contràries no poguessin interactuar. Al final han creat un cordó policial que els separava durant alguns moments de tensió, en què antifeixistes i simpatitzants de Vox s’han intercanviat crits i consignes.

A les xarxes, diverses persones s’han queixat que al llarg de la tarda els Mossos d’Esquadra només han aturat i identificat manifestants antifeixistes.

Avancen el tall a la Meridiana

Cap a les 18.30 h, el grup d’antifeixistes, que estava format per un centenar de persones, han decidit tallar la Meridiana com a senyal de rebuig a la presència del partit d’ultradreta. Han avançat, així, una hora i mitja el tall que Meridiana Resisteix fa cada dia per protestar contra la sentència del procés i reclamar l’alliberament dels polítics presos. Llavors s’ha pogut veure com la trentena de persones que eren a la parada de Vox s’han acostat cap al cordó policial amb cartells amb lemes contra els CDR i els talls de la Meridiana. En les pancartes es podien llegir frases com “Menys tallar i més treballar” o “Fora del nostre barri”.

Durant la tarda no hi ha hagut cap incident destacat, la tensió només ha augmentat en un moment en què un grup reduït d’antifeixistes s’han acostat al cordó policial amb la intenció d’apropar-se als simpatitzats de Vox i els Mossos d’Esquadra els ho han impedit.

A les 20 h, Vox ha desmuntat la parada i només s’han quedat a l’avinguda un centenar de persones de Meridiana Resisteix.