L’inici de vacunacions contra el coronavirus ha estat més lent de l’esperat, però després de diverses polèmiques, la campanya ha agafat ritme. Dissabte es va assolir un rècord de vacunació a la ciutat i es van administrar 3.461 dosis. En total, ja han rebut el vaccí 63.731 persones a Catalunya.

Un dels motius pels quals s’ha augmentat el nombre de vacunacions per dia és que ara també es vacuna els sanitaris i, a més, es fa tots els dies de la setmana, inclosos diumenges i festius.

“Ens hem de vacunar, és el principi d’un gran canvi”

L’Hospital de Sant Pau va iniciar les vacunacions dilluns i, des de llavors, ja ha rebut una dosi el 40 % del personal. Això ha estat possible gràcies a infermeres jubilades i prejubilades que ja no treballen al Sant Pau, però han volgut col·laborar-hi. Com la Núria Guàrdia, que era cap d’Infermeria: “El personal de l’hospital està molt cansat i nosaltres estem disponibles.”

Rafael Padrós, cap del Servei de Riscos Laborals del Sant Pau, explica que primer es va vacunar els professionals que estan en contacte directe amb malalts de coronavirus, però remarca la importància d’incloure a la campanya tot el personal essencial: “L’hospital és com l’engranatge d’un rellotge i sense la resta de professionals no funciona. És molt important vacunar el personal informàtic perquè si no l’hospital s’atura, o el personal d’alimentació. I ja no diguem el servei de neteja, per suposat.”

Padrós insisteix que la vacuna és l’única manera d’acabar amb el virus i afirma que no posar-se-la és un acte doblement insolidari: “És insolidari perquè algú no es vacuna per veure què és el que passa, perquè no hi creu, però quan hi cregui voldrà passar per davant de tothom perquè dirà que és essencial.”

“Al nostre departament veiem persones que arriben a l’hospital molt justes”

Josep Maria Capdevila i Eva Martínez, tots dos tècnics de rajos de l’Hospital de Sant Pau, s’han vacunat aquest diumenge sense dubtar-ho. Martínez afirma que fan moltes ressonàncies toràciques i veuen gent que arriba a l’hospital en estat molt greu, per això ha volgut que li administrin la vacuna: “Per solidaritat i per mi mateixa, perquè tot torni a la normalitat”. Capdevila afegeix: “És l’única manera d’aconseguir la immunitat col·lectiva”.