Sis veïns del Bon Pastor protagonitzen un vídeo de suport als treballadors i als avis que viuen a la Residència per a Gent Gran Bon Pastor. En el document reclamen millores en la gestió de l’equipament i proposen a la Generalitat coordinar l’atenció sanitària dels residents des del CAP.

La Residència per a Gent Gran Bon Pastor va obrir el 2010. L’associació de veïns del barri havia reclamat l’equipament des dels anys 80 i l’entitat ha fet un seguiment proper de la residència des de la inauguració.

Els primers anys la residència funcionava molt bé, però el 2016 va haver-hi un canvi d’empresa gestora i, des de llavors, les coses no rutllen”
Maria Rubio, Coordinadora de Residències 5+1

Amb el canvi de gestió de la residència l’any 2016 es va posar de manifest el dèficit en l’atenció als usuaris per les males condicions laborals dels treballadors. La situació es va fer extensible a quatre residències més de la ciutat gestionades per la mateixa empresa. Va ser aleshores quan els familiars dels residents van decidir unir forces creant la Coordinadora de Residències 5+1. Des d’aquell moment, la Residència per a Gent Gran Bon Pastor ha viscut diversos canvis d’empresa gestora però segons l’AV Bon Pastor els problemes no s’han resolt.

Demanem sobretot que es millori l’atenció dels residents. Són persones molt dependents que necessitarien tenir un gerocultor de referència, algú que els conegui bé i sàpiga ràpidament què necessiten”
Josep Maria Fanlo, AV Bon Pastor

Els veïns fins i tot s’atreveixen a proposar a la Generalitat la necessitat de posar la mirada en l’atenció sanitària dels residents. Consideren que la coordinació d’aquesta atenció hauria de fer-se directament des del CAP del barri ja que ara mateix es fa de manera mixta amb l’equip mèdic que hi ha a les residències. “Qui porta el control real de la salut del resident és el metge de la residència, i en el cas de la Residència Bon Pastor només ve dos dies i mig a la setmana. Si tot el control es fes des del CAP els residents estarien més ben atesos”, afirma Fanlo. Perquè això fos possible, però, caldria ampliar els recursos al CAP i dotar-lo de més professionals.