L’investigador de la Universitat de Leicester i de la UOC, Salvador Macip, considera que a Espanya s’hauria d’estar subministrant la vacuna d’AstraZeneca a la gent gran com es fa al Regne Unit. “És un error estar vacunant gent jove abans que la població fràgil”, ha assegurat a betevé. “Si tinguéssim vacunes d’altres marques suficients es podria deixar aquesta per més endavant, però la realitat és que anem curts de vacunes i no ens ho podem permetre”, ha defensat. El Ministeri de Sanitat va decidir que, per ara, només s’administraria aquesta vacuna a persones de menys de 55 anys.

Segons Macip, amb el temps es comprovarà que l’estratègia britànica de posar la vacuna d’AstraZeneca a tots els segments d’edat, també la gent gran, es traduirà “en una baixada de la mortalitat més ràpida” que a Catalunya o Espanya. L’investigador ha explicat que el Regne Unit està vacunant el màxim nombre de persones grans i vulnerables abans d’iniciar un relaxament de les mesures, una estratègia que considera encertada.

Una vacuna autoritzada

L’investigador ha recordat que la vacuna d’AstraZeneca “no és que sigui perillosa amb la gent gran”, sinó que la farmacèutica va explicar que no es tenen tantes dades com amb la resta d’edats. “L’OMS està dient que no hi ha d’haver cap problema” i ha recordat que l’Agència Europea del Medicament també va aprovar que es pugui posar a la gent gran. Per això assenyala que “hi ha motius socioeconòmics i polítics, com la batalla que hi ha hagut a Europa amb AstraZeneca, que ha fet que Alemanya decidís fer la traveta a la farmacèutica”.