L’Ajuntament ha decidit tancar l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella durant l’agost i traslladar les seves funcions a la de l’Eixample. Els veïns però, temen que l’oficina no torni a obrir perquè diuen que els treballadors ja fa temps que els expliquen que no se senten segurs al barri.

Segons el consistori, el motiu del trasllat són les obres que s’estan fent a la plaça de Salvador Seguí, on hi ha l’Oficina d’Habitatge. Argumenten que les tanques que envolten els treballs dificulten l’accés i estan situades molt a prop de l’edifici i deixen un espai petit i opac. Des de l’Associació de Veïns de Robadors, Picalquers i Roig, creuen que la raó principal és una altra. “Veus com està la tanca, hi ha gent dormint i toxicòmans. Gent fent les seves necessitats, això és el que es trobaven cada dia els treballadors”, explica Ivan Rivera, membre de l’associació veïnal.

L’associació va més enllà i assegura que les queixes dels treballadors venen de molt abans que comencessin les obres. Per això creu que quan s’acabin, en principi al setembre, l’oficina no tornarà a obrir. “Tenim por que el trasllat sigui definitiu perquè molts dels treballadors ens han dit que no volen tornar al barri pels problemes d’inseguretat“, afegeix.

ERC demana obrir l’oficina

El grup municipal d’ERC ha dirigit un prec a l’alcaldessa en què demana obrir immediatament aquesta oficina, que considera “indispensable” tenint en compte el problema d’inseguretat i d’habitatge al centre de la ciutat.