Dos homes han resultat ferits de gravetat aquesta nit de dilluns a dimarts en dues baralles diferents a Barcelona. Els dos incidents s’han produït al districte de Ciutat Vella i en tots dos casos les víctimes estan greus però fora de perill.

El primer incident s’ha produït pels volts de les 10 de la nit de dilluns al Pou de la Figuera, al barri de la Ribera. Un home ha resultat ferit de gravetat per una agressió amb arma blanca. L’apunyalament s’ha produït durant una baralla i la víctima està greu però fora de perill. De moment, no s’ha fet cap detenció.

Hores més tard, cap a les cinc de la matinada, una altra baralla ha deixat ferida una altra persona. L’incident ha tingut lloc prop de l’estació de metro de la Barceloneta. La víctima també està fora de perill. En aquest segon cas, els Mossos d’Esquadra han detingut una persona amb relació als fets.

Opinions veïnals

L’Associació de Veïns de la Barceloneta assegura que, cada vegada, hi ha més inseguretat al barri i que la situació ha empitjorat respecte l’any passat. Per això, reclamen més prevenció i que, per exemple, hi hagi patrulles fixes en els punts del barri més perillosos. Aquesta associació també demana la dimissió de la tinenta d’alcalde Janet Sanz per haver dit en una entrevista que no tenia percepció d’inseguretat a la ciutat.

Des de la FAVB, en canvi, consideren que s’està generant un clima d’inseguretat que no beneficia la ciutat. Diuen que cal estudiar si aquestes baralles violentes augmenten a llarg termini, enlloc de fixar-se en dies puntuals. A més, proposen que s’analitzin les causes de cada succés en particular sense generalitzar. Tot i això, reconeixen que hi ha zones de la ciutat més problemàtiques que d’altres i que cal actuar-hi.