placa mar

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris han detingut un home de nacionalitat albanesa de 30 anys com a presumpte autor de dos delictes de lesions i una temptativa d’homicidi. L’home va atacar dues persones sense sostre que dormien prop d’un alberg d’aquest districte.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, el primer fet va tenir lloc la nit del 23 de juliol. Un indigent tunisià de 42 anys va ser abordat al carrer, sense motiu aparent, per un home vestit de negre amb la cara tapada que duia un ganivet a la mà. El va intentar apunyalar a l’alçada de l’abdomen, però la resistència de la víctima va evitar un primer intent d’agressió. L’afectat, però, no va poder esquivar la segona punyalada, ja que li va produir ferides que van requerir assistència sanitària.

A partir d’aquest atac, va començar una investigació. Es va estudiar l’entorn de la víctima i d’altres circumstàncies, però tot feia pensar que l’atac havia estat totalment aleatori, sense cap motivació evident.

El 9 d’agost, segon apunyalament

La matinada del 9 d’agost

va tenir lloc un segon atac de característiques similars a l’anterior. En aquesta ocasió, la víctima va ser un sensesostre de 39 anys de nacionalitat veneçolana. L’assalt el va protagonitzar novament un home vestit de negre amb la cara tapada amb un un ganivet a la mà. L’atac una altra vegada es va produir sense que hi hagués cap motiu evident.

Els Mossos d’Esquadra expliquen que, en aquesta segona situació, l’agressor va actuar amb més tranquil·litat i va intentar realitzar les ganivetades a l’alçada del cor, tot i que tampoc va aconseguir el seu objectiu. L’agredit es va defensar de manera decidida i va acabar amb ferides d’arma blanca als braços i cames. De nou, els crits de la víctima van fer que un testimoni truqués a la policia i això va provocar que l’assaltant marxés corrent de la zona.

Les dues víctimes, un cop assistides en un centre hospitalari per les ferides que presentaven, van ser donades d’alta.

La investigació encara està oberta

Els cossos policials van relacionar els dos apunyalaments dels sensesostre i van aconseguir identificar el presumpte autor dels atacs, un home de 30 anys. Mentre realitzaven el recorregut des del lloc del segon atac fins al domicili de l’investigat, els agents van localitzar el ganivet que era a l’interior d’un contenidor del carrer Pi i Molist de Barcelona. 

El 12 d’agost els investigadors el van arrestar en un local ocupat on vivia, també al districte de Nou Barris. Arran de la detenció, van obtenir nous elements que el relacionaven amb els dos fets.

La investigació encara està oberta. Els Mossos d’Esquadra estan analitzant si el rerefons dels dos atacs pot tenir motius de caràcter racista, tot i que, de moment, les primeres indagacions no han revelat que l’arrestat tingui cap vinculació amb cap organització xenòfoba o extremista.

El detingut passarà a disposició judicial el proper dijous 15 d’agost.