La Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària han posat en marxa a les 10 h d’aquest dilluns un dispositiu conjunt contra la venda a la manta. Agents dels tres cossos de seguretat fan un patrullatge intensiu en diversos punts de la ciutat amb l’objectiu que els manters no s’hi instal·lin a la via pública. Entre els punts on estan actuant, segons fonts municipals i dels Mossos d’Esquadra, hi ha zones del Front Marítim com el passeig de Joan de Borbó, la plaça de Pau Vila o el moll de Barcelona. Precisament en aquesta zona, els comerciants han expressat diverses vegades les seves queixes per la presència de venedors.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que aquest dispositiu es mantindrà de manera permanent, de 9.30 a 22 h. Estarà format per 100 agents dels tres cossos de seguretat. Segons Batlle, és una intervenció de saturació que vol “mantenir la pressió” per evitar que els venedors ambulants irregulars no ocupin la via pública. L’operació s’ha dissenyat durat la setmana passada i la intenció és que convenci, d’una banda, “els que practiquen aquesta activitat il·legal que no és tolerable” i també “l’usuari que compra aquests productes.”

En relació a la durada del dispositiu, Batlle ha assegurat que “no es tracta de posar-se terminis” i que “no esperem miracles”, però ha insistit que mantindran aquesta pressió al llarg del temps i aniran modulant el dispositiu en funció dels resultats. Aquest dispositiu al Front Martítim se suma als que ja hi ha activats a la resta de la ciutat.