La trentena de veïns de la Verneda i la Pau que, des de dijous de la setmana passada, fan guàrdia davant les portes del local situat al número 240 de la rambla de Prim per impedir que l’ocupin han decidit aixecar la vigilància. I han anunciat que, a partir d’ara, faran una cassolada diària als vespres per mantenir la reivindicació “contra les ocupacions indiscriminades”. Segons ha explicat Xavi Gálvez, portaveu del col·lectiu veïnal, aquesta nova mesura de protesta es farà individualment des dels balcons entre les 21.50 i les 22 h.

Els veïns ho han decidit després de la reunió que han mantingut amb el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, i de “la col·locació d’una porta antiocupació, que no ens acaba de fer el pes”, segons apunta Gálvez. Amb tot, el representant veïnal afirma que la regidora s’ha compromès a incloure’ls “a les reunions del comitè de seguretat de seguiment del barri, com també al desplegament de més agents de la Guàrdia Urbana“.

Es tracta de mesures que aquest col·lectiu qualifica “d’entre suficients i insuficients”, tot i afegir que “ens sembla bé que s’arbitrin mesures concretes d’actuació”. Gálvez reconeix que tot plegat “permetrà recompondre la normalitat [en matèria de seguretat] que mai s’havia d’haver perdut al barri”.