Amb les festes de Gràcia a tocar, els Bombers de Barcelona han activat un dispositiu coordinat conjuntament amb el districte, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per garantir-hi la seguretat dels ciutadans. Tal com han fet els darrers dies, aquest dimarts al matí han fet tasques de prevenció com revisar els hidrants, la xarxa de subministrament d’aigua al subsòl. L’objectiu és assegurar-se que tot funciona correctament en cas d’urgència.

D’altra banda, una altra de les accions preventives que han fet els bombers ha estat la revisió de l’accessibilitat dels carrers. En aquest sentit, el cos barceloní es va reunir a finals de juliol amb les comissions de festes dels diferents carrers, juntament amb els Mossos d’Esquadra, per garantir que no hi haurà aglomeracions.

Amb la intenció d’actuar al més ràpid possible si hi ha un incendi, hi haurà 100 efectius dels bombers repartits en set parcs de bombers propers, especialment aquells més propers a Gràcia, perquè puguin arribar en un màxim de vuit minuts al barri. El dispositiu especial es reforçarà durant les activitats en què el foc pren protagonisme com el correfoc o també durant la cercavila popular del dia 15 d’agost.

Bombers festes de gràcia

Carrers amb un únic sentit de circulació

Com ja s’ha fet en anys anteriors, molts dels carrers guarnits tindran un únic sentit de circulació per evitar grans aglomeracions. El cap de la Unitat de Protecció Civil dels Bombers de Barcelona, Héctor Carmona, també ha recomanat avisar les comissions de festes dels carrers si hi ha algun incident amb els guarniments i no tocar la decoració perquè podria caure sobre la gent o contenir elements elèctrics.

En aquest sentit, Carmona ha demanat especial atenció als guarniments de cartró i paper perquè són inflamables.