El conflicte entre la Junta Constructora i els veïns afectats pel projecte de l’escalinata de la façana de la Glòria fa anys que està enquistat. Els afectats pel projecte —que en cas de dur-se a terme suposaria haver d‘expropiar un miler de pisos— volen que es desencalli. “És com una gota malaia”, asseguren.

Salvador Barroso, president de l’associació d’afectats per la construcció de la Sagrada Família, retreu al govern municipal que “en dos mandats no hagi resolt el conflicte”. Reclama també als responsables del temple que “si tenen tantes ganes de resoldre la qüestió, posin dia i hora” per reunir-se.

La taula de treball no es reuneix des del 2020

El març del 2020, just abans de la pandèmia, l’Ajuntament, el Patronat del temple, els veïns, comerciants i altres entitats es van reunir en una primera sessió de treball. Després, però, la crisi de la covid va aturar les trobades i des d’aleshores no se n’ha tornat a fer cap.

Els afectats reclamen desencallar el conflicte i tornar a reprendre la taula de treball, tot i que no tenen gaire esperança que això passi per la proximitat de les eleccions municipals.

El temple reitera que l’escalinata la va projectar Gaudí i els veïns ho neguen

Els responsables de la Sagrada Família reiteren que l’escalinata de la façana de la Glòria al carrer de Mallorca s’ha de fer perquè “ho va dir Gaudí”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada FamíliaEsteve Camps, ho va reiterar taxativament: “Que aquesta escala es construirà? Evidentment”, va sentenciar.

Els veïns, en canvi neguen que l’escalinata la projectés Gaudí. Diuen que el projecte apareix en un informe del 1976 . Segons el document —que va fer públic l’Associació de Veïns de la Sagrada Família— “no existeix cap projecte de Gaudí sobre les escales” i afegeix que l’escalinata va ser dissenyada “pels ajudants de Gaudí el 1906”, 24 anys després de començar les obres del temple.