Manifestacions Sagrada Família

L’Associació de Veïns Sagrada Família ha anunciat una onada de mobilitzacions perquè no es faci l’entrada principal del temple a la façana de la Glòria (al carrer de Mallorca). Si se segueixen els plans del Patronat de la Sagrada Família, s’haurien d’enderrocar els edificis que hi ha al davant, qualificats com a zona verda pel Pla General Metropolità (PGM). Això suposaria expropiar 1.000 pisos i 300 locals comercials, i reallotjar prop de 3.000 persones.

Calendari de les manifestacions

La primera de les mobilitzacions serà una manifestació, el dissabte 16 de febrer. Els veïns sortiran al carrer amb l’objectiu de pressionar l’Ajuntament perquè anul·li l’acord que va arribar amb el temple l’octubre passat. A més, també hi haurà tres manifestacions entre març i maig, el tercer dissabte de cada mes. El calendari de mobilitzacions a la Sagrada Família quedarà així:

  • Dissabte, 16 de febrer
  • Dissabte, 16 de març
  • Dissabte, 20 d’abril
  • Dissabte, 18 de maig

Pressió als partits polítics

Més enllà de les manifestacions, els veïns de la Sagrada Família també preparen actes divulgatius al barri per “lluitar contra les faules del temple”, explica el president de l’associació de veïns, Joan Itxaso. A banda hi haurà tres o quatre debats de ciutat, que es faran a diferents col·legis professionals de Barcelona per donar a conèixer la problemàtica a la resta de barris. Encara se’n desconeixen les dates.

L’acte més important i amb més càrrega política serà a les portes de les eleccions municipals, al maig. Tampoc no té data assignada, però l’Associació de Veïns Sagrada Família ha anunciat que emplaçarà tots els partits polítics de l’Ajuntament perquè es pronunciïn sobre si estan d’acord o no en enderrocar els 1.000 pisos i reallotjar 3.000 veïns. Aquest acte es farà al Centre Cívic Sagrada Família.