explosió Sants-Montjuïc

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 40 anys acusada de provocar una explosió en el replà dels números 6-7 del carrer de Trajà, al barri de la Font de la Guatlla del districte de Sants-Montjuïc. Se la considera presumpta autora dels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys. Segons ha pogut confirmar betevé, la detinguda és Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat.

Els fets van passar aquest dimecres al matí, després que una persona alertés al telèfon 112 que acabava de sentir una forta explosió, que hi havia gas al replà del cinquè pis i que semblava un artefacte d’origen casolà.

Una garrafa parcialment desfeta i líquid al replà

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, diverses patrulles de la policia catalana i la Guàrdia Urbana es van desplaçar fins al lloc dels fets, van localitzar una garrafa d’aigua de cinc litres que estava parcialment desfeta per l’explosió i van comprovar com tot el replà estava ple d’un líquid transparent. També hi havia diversos objectes petits, possiblement paper d’alumini, que estaven cremats i escampats per tot el replà.

Els agents van constatar que tot l’espai feia una pudor intensa d’algun producte químic. La Policia Científica i els Tedax es van activar per recollir-ne mostres i restes que hi havia escampades pel terra, així com els principals indicis per analitzar l’escenari dels fets.

Ja havia intimidat anteriorment els veïns

Segons les investigacions de la policia, la detinguda ja havia intimidat uns dels veïns del replà en altres ocasions. Fins al punt que, en un moment, va arribar a disparar amb una pistola de balins contra la finestra d’aquestes persones. També sembla que va llançar líquid tòxic per sota d’una de les portes (en aquest cas, no havia actuat ella directament i l’autor es va confondre de pis) i trencat els vidres de l’entrada al bloc.

La detenció es va fer el vespre de dimecres al seu domicili, on van trobar roba i complements que va fer servir per cometre els fets, així com una arma curta detonadora, una arma curta d’aire comprimit i productes químics compatibles amb els emprats per fabricar l’explosiu o combustible.