Les obres per transformar la meitat del recinte de Can Batlló en un gran parc tornen a agafar embranzida. Les troballes arqueològiques fetes al llarg del 2022 i l’aparició de terres contaminades van obligar a aturar uns mesos les obres i a descontaminar la zona. Aquestes intervencions han obligat l’Ajuntament a incrementar el pressupost de l’actuació, que tenia una inversió inicial de 12,5 milions d’euros, i que finalment tindrà un sobrecost addicional de 9 milions d’euros.

Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, l’Ajuntament ha treballat molt per cercar el finançament extra per continuar amb les obres del parc. De fet, Serra ha admès al veïnat en el darrer consell de barri de la Bordeta que durant uns mesos el districte ha “patit” per cercar els nou milions d’euros de més. Finalment, s’han trobat els recursos i el pressupost es preveu l’aprovi properament l’Institut Municipal d’Urbanisme. Tot plegat incidirà en el calendari d’obres, ja que la primera fase del parc hauria d’estar enllestida abans de la finalització del mandat.

Hem patit per trobar els diners extres”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

El nou parc de Can Batlló tindrà 26.000 m² i ocuparà més de la meitat de l’antic recinte fabril. Tindrà una esplanada central amb vegetació més baixa i estarà envoltada d’un bosc. A més, hi haurà un camí d’aigua que recorrerà tot el parc de punta a punta.