Cada dijous de juliol i agost a partir de les 18.30 h, el veïnat del Bon Pastor està convidat a baixar una cadira al carrer i passar una estona parlant del barri. Tres mediadors dinamitzen les trobades que tenen com a objectiu ocupar el carrer de forma segura i fomentar la participació ciutadana.

L’activitat s’anomena Veí/veïna, baixa la cadira i forma part del programa Transforma’t Bon Pastor. Cada dijous, la trobada es fa en un carrer o plaça diferent del barri i acostuma a aplegar una vintena de persones.

Participació de la comunitat gitana

La iniciativa treballa per la participació inclusiva de la comunitat gitana -aproximadament un 50 % de la població del Bon Pastor- en les activitats i la xarxa del barri. El projecte el va engegar el districte de Sant Andreu el 2017 i el coordina la cooperativa Espai Coneix.

Tots tres mitjancers, membres de la comunitat gitana que dinamitzen les activitats, conviden a seure els veïns i compartir les coses que els preocupen i fer propostes per millorar el barri. “En cada trobada es crea bon ambient. Sembla mentida que persones de diferents cultures puguin posar-se d’acord en tantes coses i arribar a opinar coses tan semblants”, explica un dels mediadors David Amador, “gràcies a aquesta activitat estem aconseguint que hi hagi molt consens en relació amb les necessitats que hi ha al barri. Estem molt contents”.

Un projecte de participació ciutadana

Els mediadors desenvolupen la gestió de prevenció al barri en quatre comissions: dones, joves, veïnat i comerç i culte. Aquest estiu, les activitats que s’han programat són: dilluns i dimecres, hi ha  jocs de taula i taller de bombolles per als infants i joves, un cinefòrum per a les dones al centre cívic i un espai interreligiós. Dimarts hi ha projeccions per als més joves, taller de costura per a dones i un taller de memòria història al centre cívic. Dijous s’organitzen les trobades veïnals al carrer emmarcades en l’espai veïnat i comerç.