Pla de xoc sense precedents per mirar de rebaixar el tràfic de drogues i els delictes relacionats al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. La Generalitat destinarà dues unitats de la Brimo, especialitzada en el control de l’ordre públic, a vigilar el barri les 24 hores del dia. El dispositiu entrarà en vigor de forma immediata, aquest mateix cap de setmana, i en principi serà permanent.

Control en tots els àmbits

Des de Sant Adrià de Besòs, el seu alcalde, Joan Callau, denuncia que després de les grans macrooperacions per mirar de desactivar el tràfic de drogues i els narcopisos al barri de Ciutat Vella, a Barcelona, l’activitat delictiva s’ha traslladat a la Mina. Per mirar de controlar aquesta situació, a banda de la presència policial permanent, es faran controls als accessos del barri tant a vianants com a vehicles. Aquest control de la mobilitat es practicarà principalment perquè la policia ha detectat un augment de tinença il·lícita d’armes al barri.

Els Mossos d’Esquadra també engegaran un sistema per mirar de recopilar el màxim d’informació possible i poder realitzar tasques d’intel·ligència que permetin descobrir les connexions entre el tràfic de drogues que es produeix a la Mina i el de la resta de poblacions de l’àrea metropolitana.

Les dades

Segons Callau els delictes vinculats amb el tràfic d’heroïna, els robatoris amb força, han augmentat en un any un 12 % i també posa l’accent en les dades que col·loquen Sant Adrià entre les ciutats amb més delictes, un 30 % per sobre de la mitjana de Catalunya.

Reunió a tres

Joan Callau vol que el proper pas sigui una reunió a tres bandes entre Sant Adrià de Besòs, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Callau creu que Barcelona té un deute històric amb el barri de la Mina i que el nou govern de Barcelona en Comú i el PSC s’hauria d’implicar en la resolució dels problemes del barri. L’Ajuntament diu que sempre farà costat a Sant Adrià i que només espera la petició de reunió oficial per fer-ho efectiu.