Les botigues del Bon Pastor incrementen els serveis que ofereixen als clients amb l’objectiu d’apropar el comerç als veïns i promoure la convivència al barri. Ho fan a través de la prova pilot “Comerç amb detall”. Els establiments posen a disposició dels clients de forma gratuïta elements com paraigües, carregadors de mòbil, una cadira per seure o un got d’aigua, entre d’altres, si els clients els necessiten. D’aquesta manera els comerciants volen revaloritzar el comerç de proximitat i potenciar el tracte personal i individualitzat amb els clients.

Tots els establiments que participen en la campanya disposen d’un distintiu a l’aparador que els acredita. Segons la tipologia del comerç, el distintiu té un color o un altre i ofereix uns serveis determinats. Els establiments s’han dividit en quatre categories: serveis; bars cafeteries i restaurants; tèxtils i ferreteria; i comerços de comestibles.

20 comerços adherits a la prova pilot

La campanya “Comerç amb detall” s’emmarca en el programa Trans-forma’t Bon Pastor del districte de Sant Andreu. Està coordinada per la cooperativa Espai Coneix i intervenen el projecte BMincome Mou-te en civisme de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. Inicialment, s’han engrescat en la campanya una vintena de comerços de l’Associació de Comerciants del Bon Pastor i del Mercat del Bon Pastor, tot i que està previst ampliar-la a la resta de les 200 botigues que hi ha al barri.